Voorkom onrechtmatige toegang met een anti-passbacksysteem

Je wilt enkel gewenste bezoekers en bevoegde personen toelaten tot je terrein, gebouw of parking? Dat kan eenvoudig met behulp van toegangsbadges en toegangscontrole, voorzien van een anti-passbacksysteem. Met dit anti-passbacksysteem voorkom je dat badges doorgegeven kunnen worden. Zo verhinder je dat andere personen onrechtmatig toegang krijgen tot jouw site of pand.

Wat is een anti-passbacksysteem?

Een anti-passbacksysteem zorgt ervoor dat je eerst een badge moet scannen aan een badgelezer zodat je een zone kan betreden. Deze registratie gebeurt aan de badgelezer die hangt aan het toegangspunt. De badge kan niet opnieuw toegang verlenen tot dezelfde zone als de badge niet eerst uitgetikt werd aan het uitgangspunt van die zone. Door het anti-passbacksysteem moet de badgegebruiker een bepaalde route volgen en kan de zone niet verlaten worden via het toegangspunt.

Dankzij dit systeem voorkom je dus dat een badge zomaar doorgegeven wordt aan een volgende persoon die dezelfde (of eventueel een andere) zone wilt betreden. Bovendien heb je ook steeds een overzicht van wie zich in welke zone bevindt en sinds welk tijdstip. Dit kan handig zijn bij ontruiming van de zone, bijvoorbeeld in geval van brand.

Wanneer kan je gebruik maken van een anti-passbacksysteem?

Een anti-passbacksysteem kan je gebruiken aan toegangsdeuren (schuifdeuren, tourniquets, enzovoort), slagbomen en schuifpoorten. Om de toegangsbadges te ‘lezen’, moet je telkens aan de toegangs- en uitgangspunten een badgelezer voorzien. Op die manier kan de lezer de badge inlezen, toegang verlenen en bij het verlaten van de zone de badge terug uitlezen.

Welke vormen van anti-passback bestaan er?

  • Harde anti-passback

Bij deze vorm van anti-passback zal je toegang krijgen tot een zone als je je toegangsbadge presenteert aan de badgelezer van het toegangspunt. Wordt er een poging gedaan om de kaart opnieuw te gebruiken aan een toegangspunt? In dat geval wordt de toegang tot de zone geweigerd en zal de verantwoordelijke van het anti-passbacksysteem een melding krijgen zodat er snel opgetreden kan worden.

  • Zachte anti-passback

Werd het zachte anti-passbacksysteem geactiveerd, dan zal er wel toegang verleend worden aan de badgegebruiker. Er zal echter een alarm(melding) geactiveerd worden zodat de verantwoordelijke de nodige stappen kan ondernemen, indien gewenst.

  • Geconfigureerde anti-passback

Je kan ook kiezen voor een tijdgebonden configuratie van je anti-passbacksysteem. In dit geval zal je badge in een bepaalde tijdspanne maar één keer werken op dezelfde badgelezer.

Interesse?

Vraag een vrijblijvende analyse aan, waarbij onze experts uw situatie volledig onder de loep nemen en advies op uw maat geven.

Wil jij ook enkel bevoegde personen toegang geven tot bepaalde zones van je terrein of gebouw? Dan is een anti-passbacksysteem misschien wel op het lijf van jouw onderneming of site geschreven.

Vraag uw vrijblijvende analyse aan
Contact