Hoe camerabewaking schade of storingen in het productieproces helpt voorkomen

Voor een goede bedrijfsvoering zetten sommige ondernemingen voor het monitoren van het productieproces camerabewaking in. En dat is een goede zaak. Het is namelijk een dure grap als je je productielijn moet stilleggen omdat er ergens een defect, storing, ongeval of productiefout heeft plaatsgevonden.

Je productiemedewerkers houden je productieproces goed in de gaten, maar er kan altijd wel iets buiten het gezichtsveld van je medewerkers gebeuren. Met behulp van een camerabewakingssysteem op je productieafdeling kan je ervoor zorgen dat je productielijnen op een slimme manier gemonitord worden. Zo kan je snel afwijkingen opsporen en tijdig ingrijpen.

Waarvoor kan je camerabewaking inzetten in jouw productieproces?

Je kan bewakingscamera’s voor heel wat toepassingen in jouw productieproces gebruiken, zoals:

  • Overzicht van je productieruimte(s)

Als onderneming kan je ervoor opteren om camera’s op te hangen in je productieruimte(s) zodat je een overzicht krijgt van de volledige ruimte(s). Vindt er een afwijkende situatie plaats in de ruimte, dan kan er tijdig ingegrepen worden.

Sla je bepaalde kostbare grondstoffen op die broodnodig zijn voor de productie? In dat geval kan je deze ruimte ook bewaken met een camera om zo diefstal te voorkomen.

  • Gedetailleerde bewaking van installaties of van een bepaald proces

Er zijn ook specifieke camera’s op de markt waarmee je aan gedetailleerde camerabewaking kan doen. Deze camera’s, vaak minicamera’s, kunnen ingebouwd worden in bepaalde installaties die extra aandacht vereisen. De beelden worden snel en gedetailleerd weergegeven en opgenomen.

  • Automatisering van het productieproces

Met behulp van camerabewaking word je op de hoogte gehouden van bepaalde gebeurtenissen. Wil je bijvoorbeeld weten wanneer er te weinig grondstoffen zijn of wanneer er zich een probleem voordoet?

Een camerabewakingssysteem in je productieproces biedt je heel wat automatiseringsmogelijkheden. Worden er bepaalde parameters niet gehaald, dan kan er bijvoorbeeld een alarm geactiveerd worden. Of worden er bepaalde afwijkingen waargenomen, dan kunnen er automatisch bepaalde handelingen geactiveerd worden. Zoals je ziet zijn er dus heel wat automatiseringsmogelijkheden die jouw productieproces kunnen vereenvoudigen.

  • Optimalisatie van je productieproces

Je hebt de mogelijkheid om camerabeelden op te slaan en op een later tijdstip opnieuw te bekijken via de camerabewakingssoftware. Heeft er ergens een defect, productiefout, ongeval of storing plaatsgevonden? Via de software kan je tot in detail kijken wat er zich net heeft voorgedaan. Doordat je met behulp van de camerabeelden een betere analyse kan maken, kan je jouw productieproces bijsturen en optimaliseren.

Kies je voor camerabewaking in je productieproces? Vergeet je medewerkers niet in te lichten!

Kies je voor camerabewaking met als doel het controleren van het productieproces? Vergeet dan niet dat je jouw werknemers collectief of individueel op de hoogte brengt van de camerabewaking.

Licht je medewerkers in over

  • het doel van de camerabewaking;
  • de locaties van de camera’s;
  • de periode wanneer er beelden opgenomen worden;
  • de eventuele bewaringstermijn van de beelden.

Interesse?

Vraag een vrijblijvende analyse aan, waarbij onze experts uw situatie volledig onder de loep nemen en advies op uw maat geven.

Onze adviseurs bekijken samen met jou de noden van jouw productieprocessen en adviseren je graag in de optimalisatie van je productieprocesbewaking.

Vraag uw vrijblijvende analyse aan
Contact