Camera onderhouden: houd je camerasysteem in topconditie

Je hebt geïnvesteerd in een camera of volledig camerabewakingssysteem zodat je steeds een goed zicht hebt op wat er zich afspeelt in of rondom je gebouw. Dan wil je natuurlijk dat je camera’s steeds in topconditie blijven. Om die reden is het dan ook belangrijk om bewakingscamera’s goed te onderhouden. Het verlengt niet alleen de levensduur van je camera(‘s), maar zorgt er ook voor dat je beelden scherp blijven.

Je camera’s onderhouden: enkele tips

1.     Verwijder het vuil op de behuizing van de camera’s

Op de behuizing van je binnencamera’s kan na enige tijd een flinke stoflaag ontstaan. Dit stof kan je het best afvegen met een plumeau of een zachte doek.

De buitencamera’s krijgen het harder te verduren door wind, regen of dieren (spinnen, vogels, ..). Op tijd en stond de behuizing ontdoen van vuil en spinnenwebben loont. Neem een microvezeldoek en maak deze vochtig. Wrijf vervolgens voorzichtig het vuil van de behuizing af.

Door op gezette tijden het vuil van je camera’s te verwijderen verleng je de levensduur en zorg je ervoor dat er telkens een helder beeld blijft verschijnen. Let er vooral op dat de lens steeds proper is.

2.     Controleer de richting van de camera

Na het reinigen van de behuizing kan je best even controleren of de richting van je camera nog in orde is. Je ziet dit vaak al aan de stand van je camera’s.

Wil je zeker zijn dat je camera’s goed staan, dan kan je dubbelchecken door je beelden te bekijken op je pc, tablet of gsm. Merk je op dat de richting van de camera niet meer optimaal is, zorg er dan voor dat de richting gecorrigeerd wordt door je cameraleverancier.

3.     Kijk de zichtbare kabels na

Zijn de kabels van je camera zichtbaar? Kijk deze dan ook zeker even na. Na verloop van tijd kunnen kabels beschadigd geraken door weersomstandigheden, dieren, ouderdom, … . Is er ergens een kabel die kapot is? Laat deze dan vervangen door iemand met kennis van zaken.

Wist je bovendien dat het verplicht is om camera’s te laten registreren? Lees er hier meer over.

Interesse?

Vraag een vrijblijvende analyse aan, waarbij onze experts uw situatie volledig onder de loep nemen en advies op uw maat geven.

Kunnen we je ergens mee helpen? JOJO Systems is gespecialiseerd in camerasystemen, alarmen en toegangscontrole. Ben je zelf op zoek naar een onderhoudsvriendelijk camerasysteem voor je woning of bedrijf?

Vraag uw vrijblijvende analyse aan
Contact