Heidebloem

“JOJO Systems: goede service, topkwaliteit en aangename mensen om mee samen te werken.”

Door de groei van vervoersmaatschappij Heidebloem kwam meteen ook de noodzaak voor toegangscontrole en camerabewaking. Dhr. Philippe Samyn, algemeen manager van Heidebloem, vertelt over zijn ervaring met JOJO Systems.

Wie is Heidebloem?

Heidebloem, opgericht in 1950, werd door de jaren heen actief in drie pijlers van het personenvervoer: geregeld vervoer (openbaar vervoer/de Lijn), bijzonder geregeld vervoer (personeels-, leerlingen-, en buitenschools vervoer) en ongeregeld vervoer (autocartoerisme nationaal/internationaal). Bij Heidebloem werken op dit ogenblik 107 voltijdse werkkrachten en een aantal mensen met dagcontracten, eigen aan het autocartoerisme.

De vloot in Lanaken omvat 39 lijnbussen, een 30-tal autocars en nog verschillende voertuigen voor speciale diensten. In totaal komen we dan uit op een 90-tal voertuigen, goed voor een jaarlijkse omzet van 11 miljoen euro.

Philippe Samyn, algemeen manager Heidebloem ©Maitrise

Deden jullie bij Heidebloem al aan een vorm van beveiliging voordat jullie in contact kwamen met JOJO Systems?

Heel beperkt, op dat ogenblik was er enkel nachtbewaking aanwezig en was er een bijkomende controle van een beveiligingsbedrijf. De vestiging was ook nog kleiner en het aantal aanwezigen op de site lag lager. Daardoor was er minder nood aan beveiliging. Door de groei van de site en het aantal werknemers kwam de noodzaak voor een professionelere oplossing.

Jullie hebben bij JOJO Systems aangeklopt voor camerabewaking en toegangscontrole. Wat was de aanleiding?

Sociale controle is belangrijk. Om die reden zijn we in een eerste fase opgestart met toegangscontrole, voornamelijk met het beperken van toegang tot bepaalde locaties voor bepaalde mensen. Zo kunnen we heel specifiek aangeven wie op welk moment, welke ruimte mag betreden.

In een tweede fase werd dit uitgebreid met camerabewaking ter bescherming van het materiaal. Op onze site staat wel wat aan kapitaal. Een autocar kost gemakkelijk tussen de 300.000 en 500.000 euro en zo alleen hebben we er een 30-tal staan. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog lijnbussen en overige voertuigen.

Wat gaf de uiteindelijke doorslag om voor JOJO Systems te kiezen?
Op dat ogenblik waren er nog niet zoveel spelers op de markt die ervaring hadden en we wilden toch kiezen voor een speler die lokaal verankerd was. Met JOJO Systems hebben we die partner gevonden die dicht bij ons staat. De kwaliteit, mogelijkheden/informatie die ze aanbieden en de snelheid waarmee herstellingen gebeuren zijn een echte meerwaarde en maken een groot verschil.

Hebben de producten en dienstverlening van JOJO Systems een bepaalde impact gehad op de algemene bedrijfsprocessen?

Op vlak van toegangscontrole zijn er meer mogelijkheden om een aantal dingen te sturen. Denk maar aan opvolging, rapporteringen maken, stelselmatig controles uitvoeren.

Bovendien wordt er ook efficiënter gewerkt. Door de toegang specifiek te beperken is er minder tijdverlies en stijgt de efficiëntie aanzienlijk. Daarnaast voorkomen we dankzij de toegangscontrole in combinatie met camerabewaking ook diefstal.

Wie werkt er met de installaties van JOJO Systems en wat zijn de gebruikerservaringen?

Vooral het management en de dienst planning komen in contact met de camerabewaking. Onze camerabewaking wordt niet gebruikt om mensen te controleren, maar wel om te zien welk voertuig nog ter plekke is en welk voertuig al vertrokken is. Ook bij schadegevallen is het handig om de camerabeelden te consulteren.

De toegangscontrole wordt beheerd door het management, met als doel toegang verlenen tot bepaalde ruimtes, eigen aan de taak.

Voor de gebruikers zelf is het zeer toegankelijk. Het feit dat de applicaties ook op mobiele toestellen te openen zijn, is een groot voordeel. Je bent niet gebonden aan een vaste pc.

Op dit ogenblik wordt er een nieuwe vestiging gebouwd en kozen jullie opnieuw voor JOJO Systems voor inbraak- en brandalarm, toegangscontrole/schuifpoorten en camerabewaking?

We hebben een offertevergelijk gedaan en opnieuw kwam JOJO Systems er als beste uit. Na enkele gesprekken en aanpassingen zijn we tot een goed akkoord gekomen. JOJO Systems speelt goed in op de situatie van de klant en zoekt steeds mee naar oplossingen. Bovendien heeft JOJO Systems alles in huis en moeten we niet beroep doen op verschillende partners. Kwaliteit mag ook een prijskaartje hebben.

Voor meer informatie over Heidebloem, kan u terecht op https://www.heidebloem.be/

Ook op zoek naar camerabewaking of toegangscontrole voor uw organisatie?

Vraag uw gratis beveiligingscan aan
Contact