Videofonie: schrik ongewenste bezoekers af én kies voor comfort

Schrik jij je af en toe een hoedje als je op winteravonden gezellig op de bank televisie aan het kijken bent, er iemand aanbelt en jij niet weet wie het is of waarom die persoon voor de deur staat? Of herken je het gevoel dat je kinderen alleen thuis zijn, maar jij liever niet hebt dat ze de deur openen voor onbekenden of personen met slechte bedoelingen? Videofonie biedt in dat geval dé oplossing.

In 2019 werden ongeveer 19.500 woninginbraken geregistreerd in het Vlaams Gewest. Vaak komen deze ongewenste bezoekers op voorhand al eens je woning inspecteren, door bijvoorbeeld aan te bellen. Op die manier kunnen ze achterhalen wanneer je afwezig bent en weten ze wanneer ze hun slag kunnen slaan.

Hoe kan je de beveiliging van je woning verhogen?

Een videofoon houdt deze ongewenste bezoekers vaker op afstand. Personen met slechte bedoelingen komen niet graag in beeld en zullen woningen met camera- en/of videofoniesystemen sneller links laten liggen.

Belt er toch iemand met minder goede bedoelingen aan? Dan kan je met behulp van videofonie snel identificeren wie er aan de deur staat alvorens je beslist de deur open te doen.

Hoe werkt videofonie?

Een videofoon kan eenvoudig aangesloten worden op de plaats waar je deurbel hangt. Hoe gaat het in z’n werk?

  • Aan de buitenkant van je woning hangt de buitenpost, hier belt de bezoeker aan.
  • Op de binnenpost, binnenin de woning, kan je dan zien wie er aan de andere kant van de deur staat. Je hoeft echter niet aan de binnenpost te gaan staan om de persoon te identificeren. Via een gebruiksvriendelijke app op je gsm of tablet kan je live- of opgenomen beelden online bekijken thuis, vanop kantoor, of zelfs op vakantie.
  • Je kan beslissen om de deur te openen of hebt de mogelijkheid om te communiceren met de bezoeker via de videofoon. Dankzij de camera met een bereik van 170 graden zie je dus steeds wie er voor je deur staat en krijg je zicht op wat er rondom je woning gebeurt.

Een videofoon verhoogt je comfort

Niet alleen je veiligheid wordt verhoogd dankzij videofonie, maar ook je comfort. Je herkent het wel: je hebt een pakketje online besteld, maar bent net niet thuis tijdens het levermoment. Belt de koerier aan, dan kan je via de handige applicatie van de videofoon ook vanop je gsm/tablet instructies geven waar ze het pakket mogen leggen/bezorgen.

Je hebt dankzij je videofoon ook de mogelijkheid om de deur of poort vanop afstand te bedienen en toegang te verlenen tot je woning/tuin.

Ook voor ouders met kinderen is een videofoon een handig hebbeding. Zijn je kinderen alleen thuis en heb je liever niet dat je kroost de deur opent voor onbekenden? Via de app kan je verwittigd worden van zodra er iemand aanbelt en communiceren met de bezoekers.

Interesse?

Vraag een vrijblijvende analyse aan, waarbij onze experts uw situatie volledig onder de loep nemen en advies op uw maat geven.

Vraag uw vrijblijvende analyse aan
Contact