Voorkom wildparkeren en onbevoegden op je eigen parking met een slagboom

Is je organisatie pal in het midden van het centrum gevestigd en heb je vaak last van mensen die een dagje willen shoppen en dan maar wildparkeren op jouw terrein? Of heb je vaak wagens op je parking staan van medewerkers/bezoekers van andere gebouwen die ook gelegen zijn op het bedrijventerrein waardoor er geen plaats is voor je bezoekers, medewerkers of leveranciers? Dit kan voorgoed verleden tijd zijn met behulp van een slagboom! Hoe dat zit, leggen we je uit in deze blog.

Voorkom wildparkeren dankzij een slagboom

Als bedrijf wil je steeds professionaliteit uitstralen, niet enkel naar je medewerkers toe maar ook naar je bezoekers en leveranciers. En dat begint al bij het onthaal. Je wilt niet dat ze zich suf zoeken naar een parkeerplaats en gestresseerd aankomen, maar wel dat ze veilig en zorgeloos hun wagen kunnen parkeren op jouw terrein en/of vlot leveringen kunnen lossen. Niets zo vervelend als dat je moet vaststellen dat er geen parkeer- of losplaats is doordat onbevoegden jouw terrein betreden en de plaatsen bezet houden.

Maar hoe voorkom je wildparkeren zonder té diep in je buidel te moeten tasten? Slagbomen zijn de ideale oplossing!

De voordelen van een degelijke slagboom:

  • Voortaan kan je op een betaalbare en gecontroleerde manier enkel toegang verlenen tot bevoegde voertuigen;
  • Slagbomen zijn er in verschillende soorten en maten, met bepaalde functionaliteiten (met of zonder overkruipbeveiliging en onderkruipbeveiliging,…),
  • De lengte van de slagboom is afhankelijk van het gebruik en de breedte van het terrein. Er wordt bijvoorbeeld een ander type slagboom geplaatst in functie van personenwagens of kleine voertuigen ten opzichte van grote vrachtwagens.

Een slagboom is eenvoudig te bedienen

Voor welk type je ook kiest, je kan op beide oren slapen dat de slagboom eenvoudig te bedienen is. Je kan ervoor opteren om de slagboom te openen met behulp van een afstandsbediening. Zo kan je bijvoorbeeld je medewerkers voorzien van een afstandsbediening zodat ze zelfstandig de slagboom kunnen openen.

Integreer je slagboom met andere systemen

Heb je bepaalde voertuigen die dagelijks of op geregelde tijdstippen de slagboom passeren, dan biedt de slagboominstallatie de mogelijkheid om met behulp van een camera aan kentekenherkenning te doen. Je kan vooraf deze nummerplaten instellen zodat deze personen automatisch toegang krijgen tot je terrein van zodra de camera het kenteken registreert.

Ook een integratie met een toegangscontrolesysteem is mogelijk. Met behulp van een badgelezer en badge kan je bepaalde personen de slagboom laten openen. Of kies voor een slagboom in combinatie met een codeklavier zodat de bevoegde personen een code kunnen invoeren om de slagboom open te doen.

Krijg je bezoek over de vloer? Dan heb je de mogelijkheid om een (onthaal)medewerker de slagboom vanop afstand te laten openen via je telefooncentrale. Ook integraties tussen de slagboom en een videofoon/parlofoon behoren tot de opties. Wil je de bezoeker zelf de slagboom laten bedienen? Dat kan, dankzij een koppeling met de bezoekersregistratie. Je bezorgt de bezoeker op voorhand een code of QR-code die hij/zij dan zelf kan invoeren of scannen.


Interesse?

Vraag een vrijblijvende analyse aan, waarbij onze experts uw situatie volledig onder de loep nemen en advies op uw maat geven.

Wil je ook je professionaliteit verhogen en de toegang beperken voor ongewenste bezoekers? Dan is een slagboom misschien wel de ultieme oplossing voor jouw organisatie! Wil je weten welke slagboom voor jouw organisatie de beste keuze is?

Vraag dan nu jouw vrijblijvende toegangsanalyse aan!
Vraag uw vrijblijvende analyse aan
Contact