Op vakantie? Denk aan de beveiliging van je woning

De vakantieperiode is van start gegaan, tijd om al even weg te dromen van je volgende deugddoende vakantie. Verlies echter de beveiliging van je woning tijdens de vakantieperiode niet uit het oog. Met deze beveiligingstips vertrek jij zonder zorgen op vakantie/uitstap.

Beveiligingstips voor je op vakantie gaat:

  • Geef je huis een bewoonde indruk

Laat niet merken dat je niet thuis bent en geef je woning een bewoonde indruk. Maak hiervoor gebruik van lichtschakelaars die ervoor zorgen dat je lichten op geregelde tijdstippen aan gaan.

Schakel daarnaast buren, familie of vrienden in voor het leegmaken van je brievenbus terwijl je op vakantie bent. Een uitpuilende brievenbus doet namelijk vermoeden dat er niemand aanwezig is. Je buur, familielid of vriend kan bovendien ook je gordijnen openen of rolluiken omhoog trekken zodat je huis een bewoonde indruk krijgt.

  • Zorg voor voldoende verlichting rondom het huis

Inbrekers staan niet graag in de kijker. Voorzie je voor- en achtertuin dus van voldoende verlichting zodat buren en voorbijgangers meteen zien wanneer er iemand een inbraakpoging pleegt.

  • Laat buiten geen hulpmiddelen rondslingeren

Je bergt best je ladder, boormachine en schroevendraaiers op. Dit zijn namelijk interessante hulpmiddelen die een inbraakpoging voor een inbreker vergemakkelijken.

  • Deel geen posts of foto’s van je vakantie op sociale media

Het is verleidelijk om op je sociale media een zwembadfoto of een ander bericht over je vakantie te delen. Dit doe je beter niet. Naast je vrienden kunnen namelijk ook ongewenste bezoekers meelezen. Geniet dus ter plaatse met volle teugen van je vakantie en plaats vakantiefoto’s of -berichten als je terug thuis bent. Ook berichten met de datum wanneer je op vakantie vertrekt of terugkomt, laat je beter achterwege.

  • Leg geen waardevolle spullen in het zicht van inbrekers

Zorg ervoor dat je waardevolle spullen (bv. juwelen, tablet, enzovoort) opgeborgen worden en niet in het zicht liggen. Heb je een kluis, berg dan de voorwerpen bij voorkeur op in de kluis.

  • Sluit je ramen en deuren goed alvorens je vertrekt

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar vaak vergeten we toch wel ergens een raam of deur te sluiten. Zorg ervoor dat alles goed afgesloten is, zodat inbrekers geen kans krijgen om binnen te komen via een raamopening of niet-gesloten deur.

  • Schakel je telefoon door

Sommige inbrekers proberen op voorhand te achterhalen of er iemand thuis is door te bellen naar de huistelefoon. Blijft deze steeds overgaan, dan is de kans groot dat er niemand thuis is. Ga je op vakantie, schakel dan je telefoon door naar een mobiel nummer. Pas je voicemailbericht niet aan naar een bericht waarin je vermeldt dat je op vakantie bent.

  • Verlaag de kans op inbraak dankzij een alarmsysteem

Een beveiligde woning springt minder snel in het vizier van een inbreker. Om de kans op een inbraakpoging te verlagen, kan je ervoor kiezen een alarminstallatie te installeren. In geval van een inbraakpoging zal het alarm afgaan en dit schrikt een inbreker onmiddellijk af.

Interesse?

Vraag een vrijblijvende analyse aan, waarbij onze experts uw situatie volledig onder de loep nemen en advies op uw maat geven.

Wil je ook een tot in de puntjes beveiligde woning? JOJO Systems helpt je graag verder met een gratis beveiligingsscan van jouw woning.

Vraag uw vrijblijvende analyse aan
Contact