Hoe kan beveiligingstechnologie helpen bij Food Defense?

In voedings- en drankproductiebedrijven staat Food Defense steevast hoog op de agenda. Food Defense staat voor de bewaking en het afschermen van de productievoorziening tegen opzettelijk kwaadwillige daden. Door Food Defense toe te passen zorg je ervoor dat de veiligheid van je product steeds gewaarborgd blijft en onbevoegden geen toegang krijgen tot voorzieningen. Dit kan je voorkomen door het gebruik van beveiligingstechnologie.

Kwetsbare plekken in je gebouw of op je terrein kan je missen als kiespijn. Je wilt namelijk niet dat onbevoegden toegang kunnen krijgen en de veiligheid van je product(en) in het gedrang brengen. En zeker bij voedings- en drankproductiebedrijven is dit belangrijk. Daarom besteed je best extra aandacht aan de toegang tot je buitenterrein en je gebouw. Ook bij de grondstoffen-, ontvangst-, verzendings- en transportruimte is het belangrijk om de nodige beveiliging te voorzien.

Welke beveiligingssystemen inzetten voor Food Defense?

  • Toegangscontrole = beheer wie – waar – wanneer

Voorzie je terrein van de nodige toegangscontrole zodat je steeds zelf kan bepalen wie je toegang kan geven. Denk hierbij aan een automatische poort of slagboom met badgesysteem. Enkel personen die bevoegd zijn, krijgen een badge en toegang. Overige personen dienen zich eerst aan te melden alvorens er toegang verleend wordt.

Om toegang te verkrijgen tot het terrein/gebouw kan je vragen dat je bezoekers zich al voor hun bezoek registreren. Zo kan jij de nodige voorbereidingen reeds treffen en weet je steeds wie er zich op welk tijdstip in een bepaalde ruimte bevindt. Bovendien zorgt dit ook voor een vlotter onthaal van je bezoekers.

Is je bezoeker al in het gebouw, dan kan je met behulp van een bezoekersbadge of -code toegang verlenen tot bepaalde ruimtes. Mogen ze bepaalde lokalen niet betreden? Stel dan op voorhand in dat de badge of code geen toegang verleent tot die locatie. Zo kan je als bedrijf eenvoudig inzetten op Food Defense.

  • Camerabewaking

Op kwetsbare plekken kan je ook camerabewaking plaatsen zodat er steeds gemonitord kan worden wat er zich afspeelt in de productieruimte, grondstofopslagplaats of andere plaatsen binnen het bedrijf. Lees hier hoe camerabewaking schade of storingen in het productieproces kan helpen voorkomen.

  • Alarmsysteem

Probeert er toch iemand binnen te dringen op je terrein of op een bepaalde locatie? Een alarmsysteem zal je in dit geval meteen op de hoogte brengen en de onbevoegde personen afschrikken.

Interesse?

Vraag een vrijblijvende analyse aan, waarbij onze experts uw situatie volledig onder de loep nemen en advies op uw maat geven.

Ben je op zoek naar beveiligingssystemen zodat je op een goede manier aan Food Defense kan doen? JOJO Systems analyseert graag jouw noden en geeft je een advies op maat.

Vraag uw vrijblijvende analyse aan
Contact