Automatische schuifdeuren: 5 voordelen voor jouw onderneming

Sinds de komst van de coronapandemie doet iedereen zijn uiterste best om de toegangsdeur van een winkel of onderneming zo weinig mogelijk met de hand te openen. Tegenwoordig kiezen we in plaats van onze handen eerder voor de elleboog, een hulpstukje of een papieren zakdoekje.

Een automatische deur biedt in dit geval dé ideale oplossing. Naast een verhoging van hygiëne zorgt een automatische deur voor nog extra profijt. We vertellen je er meer over in dit blogartikel.

Hoe werkt een automatische schuifdeur?

Een automatische schuifdeur is een elektrische deur die uit zichzelf opent nadat sensoren beweging vaststellen. Na een vooraf ingestelde tijd sluit de automatische schuifdeur ook weer vanzelf. Er zijn verschillende types van automatische schuifdeuren op de markt. Zo bestaan er:

  • schuifdeuren waarbij de deuren langs 2 zijdes openschuiven;
  • schuifdeuren waarbij de deur naar één zijde schuift;
  • een automatische schuifdeur met vluchtwegsysteem;
  • nog verschillende types van elektrische schuifdeuren met specifieke eigenschappen.

Doordat de schuifdeur voorzien is van een specifieke beveiliging, sluit de deur ook nooit als er zich een persoon of voorwerp tussen bevindt.

Waarom heb jij baat bij een automatische schuifdeur?

We zetten even alle voordelen van automatische deuren voor je op een rij.

  • Een professionele uitstraling dankzij een automatische schuifdeur

Je gevel van je onderneming/winkel krijgt een hele andere uitstraling met een automatische schuifdeur. De deur gaat automatisch open voor bezoekers/klanten en dit werkt uitnodigend en straalt professionaliteit uit. Doordat de deuren breed genoeg zijn, is jouw gebouw ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

  • Je bespaart tijd door een automatische schuifdeur

Dankzij een automatische schuifdeur moet je niet telkens de deur met argusogen in de gaten te houden en klaar zitten om mensen binnen te laten. De sensoren van de schuifdeur doen het werk voor jou. Detecteren de sensoren een bezoeker voor je deur, dan opent de schuifdeur zich automatisch.

  • Onthaal je klanten op een hygiënische manier

Je bezoekers en klanten hoeven zich geen zorgen te maken over het aanraken van deurklinken. In deze coronatijden vinden vele mensen het onhygiënisch om een deur zelf aan te raken en te openen.

Een automatische schuifdeur biedt hier een antwoord op en zorgt voor een hygiënische ontvangst. Zo helpt jouw onderneming om de overdracht van bacteriën en virussen te voorkomen.

  • Je verhoogt de veiligheid van je bezoekers

Je voorkomt dat bezoekers of klanten tegen (openslaande) deuren kunnen lopen. Bovendien is het voor hen erg handig wanneer ze hun handen vol hebben de deur dus niet zelf kunnen openen.

  • Een automatische schuifdeur draagt bij tot duurzaamheid en is energiebesparend

Enkel als de automatische schuifdeur een beweging detecteert, opent de schuifdeur. Nadat de bezoeker of klant de deur gepasseerd is, sluit de schuifdeur opnieuw automatisch. Hierdoor verlies je geen energie en blijft je binnentemperatuur op peil. De materialen zijn bovendien van duurzaam materiaal gemaakt en zeer goed geïsoleerd, goed dus voor je portemonnee en voor het milieu.

Interesse?

Vraag een vrijblijvende analyse aan, waarbij onze experts uw situatie volledig onder de loep nemen en advies op uw maat geven.

Wij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden op maat van jouw onderneming.

Vraag uw vrijblijvende analyse aan
Contact