Sluiten

089 85 86 87

Hoe reinig je je Dect-handset

Heeft jouw Dect-handset ook een reinigingsbeurt verdiend? Zo pak je het aan!

Tegenwoordig nemen we onze handset overal mee naartoe, want we willen natuurlijk altijd bereikbaar zijn. Je weet namelijk nooit wanneer je dat ene belangrijke (zakelijke) telefoontje kan verwachten. Doordat je de handset steeds bij je hebt, komt deze op verschillende plaatsen terecht en wordt deze sneller blootgesteld aan vuil en bacteriën. Zeker in deze coronatijden waarbij er veel hygiënische maatregelen genomen worden, is het interessant om te weten hoe je je handset kan reinigen. Met onderstaande tips ben je razendsnel vertrokken.

  • Was eerst en vooral grondig je handen

Vooraleer je van start gaat met het reinigen van je handset, was je best eerst grondig je eigen handen. Het wassen van de eigen handen wordt soms vergeten, waardoor de bacteriën en het vuil die op dat ogenblik op je handen zitten tijdens het poetsen overgedragen worden op je toestel.

  • Schakel de handset uit

We raden je aan om de handset volledig uit te schakelen. Zo voorkom je ook dat je per ongeluk tijdens het reinigen op de toetsen van de handset drukt.

  • Reinig de handset met een droge of vochtige doek

Let op het soort stof van je reinigingsdoekje. Dit is belangrijk want het voorkomt dat je krassen maakt op het scherm van je handset. We raden je aan om een droge reinigingsdoek (bijvoorbeeld een microvezeldoek) of eventueel een vochtige doek met een milde zeepoplossing te gebruiken.   

  • Oefen geen overmatige druk uit

Het is totaal nutteloos om overmatige druk uit te oefenen op de handset of met het reinigingsdoekje op de handset te schrobben. Dit kan het apparaat beschadigen.

  • Voor een extra reiniging, gebruik schoonmaakmiddel

Wanneer je toch nog merkt dat er sporen van vuil op de handset aanwezig zijn, kan je gebruik maken van een schoonmaakmiddel. Hiervoor kan je best glasreiniger of allesreiniger gebruiken. Spuit een beetje op een zachte doek of gebruik een wattenstaafje. Vervolgens kan je de vuile plekken voorzichtig schoonvegen.

Twijfel je of je een bepaalde reinigingsdoek, schoonmaakmiddel of desinfecterende vloeistof mag gebruiken? Raadpleeg de handleiding van je toestel of contacteer ons gerust voor meer uitleg. We vertellen je graag welk type vloeistof of reinigingsdoekje je kan gebruiken voor het reinigen van jouw eigen handset. Ook als je op zoek bent naar een (extra) handset staan we je graag bij met deskundig advies.

 


Labels: 
Telecom

Onze kwaliteitsmerken

  • Ekey